Ce repede și chiar lacom mușcă românii momeala „luptei de clasă” – Gabriel Popa

sursa – Postare de pe 2 arilie ora 12 a lui Gabriel Popa pe facebook

În ultimii 30 de ani (de fapt, în ultimii 100, că povestea e veche, din vremea Siguranței lui Carol al Doilea) în România a fost folosită cu succes tehnica „divide et impera”. Categoriile socio-profesionale sunt aruncate mereu cu mult succes una împotriva alteia. Angajații „la privat” împotriva bugetarilor, salariații împotriva pensionarilor, orășenii contra ălora „de la țară”, pacienții contra medicilor și toți împotriva tuturor.

Această ascuțire a luptei revoluționare sapă șanțuri adânci între români și îi face să se devoreze fără oprire între ei. În timp ce aruncăm unii în alții cu tot felul de hashtaguri, lozinci și generalizări stupide („toți preoții sunt niște hoți”; „toți profesorii sunt niște putori”; „toți medicii sunt niște lași și corupți”; etc, etc) se acumulează sub noi toți o bulă de ură care stă pe zi ce trece să explodeze.

Și credeți că în felul acesta se rezolvă vreuna dintre problemele pe care le reclamă poporu’ revoluționar? Se ridică doar un ecran de fum, de rezolvat nu se rezolvă nimic. Și în spatele acestui ecran de fum al generalizărilor de tip neobolșevic, corupția devine și mai mare, situația din spitale și mai rea, și peste tot fenomenele folosite ca pretext pentru revoluție se înrăutățesc. Că așa a fost revoluția asta în toate timpurile. Nu a făcut decât să adâncească șanțurile între oameni și să ne lase pe toți și mai proști. Cu țara și mai sărăcită și sufletele și mai pârjolite.

Atenție, deci, când ne aruncăm în jocul orb al acestei „lupte de clasă”. Când vi se arată o momeală (șo pe preoți; șo pe profesori; șo pe medici), uitați-vă mai bine la mâinile care flutură momeala. Și spuneți-le: plecați, băi tovarăși, de aici la plimbare, nu ne mai prostiți cu trucurile astea de acu 100 de ani. Sau mai bine spuneți o rugăciune și pentru ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.