Bucuria de dupa turul 2 ale prezidentialelor 2019

Turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2019 s-a terminat. A fost de ales iar raul cel mai mic dintre Klaus Iohanis/PNL si Viorica Dancila/PSD. Ca si la ultimele 2 alegeri prezidentiale a fost un vot anti- PSD. Anul aceasta ura antiPSD a fost mai mare, deoarece PSD in guvernarea lor s-a jucat cam mult cu legile justitiei si mai mult pentru a scapa de urmariri si dosare clientele PSD-ista.
Turul 2 a fost castigat cu peste 60% de Klaus Iohanis. Doar in cele 3 alegeri post decembriste pe care Ion Iliescu le-a castigat au fost scoruri asa de mari.
Articolul acesta este o expunere mai mare a ceea ce am scris pe facebook si twitter despre bucuria pierderii alegerilor de catre cei de la PSD.
Daca si anul acesta PSD a pierdurt niste alegeri in urma unor voturi impotriva lor, bucurati0va si la urmatoarele alegeri aveti grija sa iesiti la vot. Intotdeauna dupa ce ati votat contra PSD, la urmatoarele alegeri, fie ele locale sau parlamentare, PSD a primit iar un numar mare de voturi pe o prezenta foarte mica la vot.
Mark Twain spunea ca votul nostru daca ar conta nu am mai fi lasati sa votam. Chiar daca votul nostru nu prea conteaza, insa un vot legat de o prezenta mare la vot inseamna ca totusi poporul poate trage un semnal de alarma partidelor politice.
Esecul PSD de a mai oferi un presedinte dupa Ion Ilescu, dupa 4 alegeri prezidentiale, ar trebui sa fie si un semnal de alarma si pentru celelalte partide, fie ele parlamentare sau nu. Esecul PSD ar trebui sa fie studiu de caz pentru toti pentru a putea sa realizeze ceea ce au facut PSD gresit sau ceea ce putea sa faca mai bine si nu au facut. Esecul PSD este un esec ce il poate avea orice partid sau alianta politica. Uitati-va putin la alianta USR- Plus, au obtinut scor mare la alegerile europarlamentare, insa candidaul lor la prezidentiale nu a reusit sa intre in turul 2 si asta in care valul contra PSD era din ce in ce mai mare si alegerile europarlamentare si prezidentiale au fost in acelasi an si la aproape 6 luni de zile.
Sfatul meu este ca la fiecare scutin de vot sa va prezentati la vot, indiferent daca puneti stampila pe un candidat sau va anulati votul. Votati atata timp cat inca mai puteti sa o faceti si aveti de ales dintre mai multi oameni.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.