Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Almanah

De ce abstinenta nu o sa fie cea mai buna metoda de contraceptie

Pe 4 februarie citeam un articol pe Playtech numit „De ce abstinența nu a fost, nu este și nu va fi cea mai bună metodă de contracepție” in care Bianca Brangate incearca sa explice de ce abstinenta nu a fost si nu o sa fie cea mai buna metoda de contraceptie. Totul pleaca de la ideea ca In SUA cele mai multe tinere adolescente ar deveni mame si problema e ca poulatia e invatata de mici ca abstinenta e cea mai buna contraceptie.


Din 1996, Congresul SUA a investit 2,1 miliarde de dolari din bani publici în programe de „abstinență până la căsătorie”. Deși intenția este una bună – aceea de a evita sarcinile nedorite în rândul adolescentelor – metoda nu este cea mai bună, din moment ce rezultatele nu arată prea bine. ‘”

De ce nu e considerata abstinenta un remediu bun? Pentru ca acem bugete mult mai mari bagati in promovarea prezervativelor, anticonceptionale si a industriei avorturilor. Cand acestea ni se prezinta ca a fi cai la indemana si a fi abstinent pana casatorie este o cale ce duce la frustrari, da abstinenta nu e buna.

De cand in jurul sexului s-au creat industrii ce au nevoie de cat mai multi clienti, abstinenta nu mai e o cale. Singura cale de urmat ar fi sa faci sex de la o varsta frageda, cu orice, oricand, oricunde, oricum, dar daca s-ar putea cu prezervativ, ea sa ia anticonceptionale sau sa isi puna un sterilet pentru a preintampina o sarcina, in orice reclama sa fie busturi caat mai descoperite sau sa aiba o tenta putin erotica, sa te uiti la un film pornografic.

Sexul de la o chestie intima si aproape tabu s-a ajuns sa creeze o industrie care promoveaza altceva, o industrie pe care abstinenta o poate falimenta. De aceea abstinenta nu a fost si nu va fi o metoda buna de contraceptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.