Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Opinii si comentarii

Cat a costat pana Acum Catedrala Mantuirii Neamului ?

Acest articol este comentariul meu la articolul cu acelasi titlu de pe zf.ro si a unor comentarii aparute la distribirea acestuia.

In articol se spune ca pana acum au fost cheltuiti 110 milioane de euro, 75% venind de la stat,   proiectul fiind in proportie de 95% privind contructia „la rosu”.

Articolul, pe langa informare, mi se pare ca are si o nota in care ni se arunca stirea pe principiul „Vrem spitale si nu catedrale”.  Comentariile mele de mai jos nu sunt pentru autorului Nicolae Oprea, ci mai mult pentru comentacii de facebook care s-au cam aprins la citirea acestei stiri.

Suma data de stat catre construtie poate e mare in raport cu ce se da la sanatate si educatie, insa e mica in raport cu sifonarile de fonduri ale celor doua ministere de resort.

Insa, din cei 82500000 cat inseamna acei 75%,  oare stie cineva ca sunt bani care s-au reintors la stat? Cum? Simplu:  impozitele salariale obtinute de muncitorii care lucreaza la Catedrala, impozite de profit obtinute de firmele ce lucreaza la catedrala, impozite salariale obtinute de la firmele ce au vandut produsele necesare constructiei, TVA-uti, etc. .

Suma totala ce s-a intors catre stat nu stiu sa o spun, dar in articolul „Surpriză! Cine este cel mai mare finanțator al Catdralei Mântuirii Neamului” de pe cotidianul.ro din 16 ianuarie 2018 suma intoarsa numai din TVA era de 14 milioane de euro din cele aproape 80 de milioane de euro cheltuite pana aduci. Deci aproape 17.5% se intorsesera catre stat numai din TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.