Scrisoare deschisa doamnei ministru Ioana Petrescu

Stimata Doamna Ministru Ioana Petrescu,

Zilele trecute, cand in Parlamentul Romaniei se depunea motiunea de cenzura impotriva guvernului din care faceti parte ati declarat urmatoarele lucruri :

Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creăm un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru ( sursa presalibera.net )

 

Nu e treaba dumneavoastra sa creati locuri de munca. Am inteles. Treaba guvernului este sa creeze un spatiu stimulativ pentru a putea mediul privat sa angajeze. Cum doamna ministru mediul privat sa reuseasca a creea locuri de munca in momentele in care se  scumpeste benzina, pune taxe pe stalp si alte fel si fel de taxe ?  Cum stimulati mediul privat in momentele in care acesta doreste elevi si studenti de deabia iesiti de pe bancile scolilor si care sa aiba cel putin 6 luni experienta de munca ?  Cum stimulati dumneavoastra creerea de locuri de munca cand de 2 ani de zile cand exista guvern Ponta duce termene la nesfarsit la constructia de autostrazi ? Cum doamna guvernul dumneavoastra stimulati creerea de locuri de munca cand acesta a reusit prin mascarada de la privatizarea combinatului petrochimic Oltchim sa duceti un mastodont al economiei in pragul insolventei ?

 

Doamna ministru cum stimuleaza guvernul dumneavoastra creerea de locuri de munca cand nici primarilor bucuresteni  USL sau USD cum se mai numeste alianta din care face parte PSD  nu le da mana de ajutor sa faca cate un spital nou in fiecare sector ( oricum o minciuna gogonata de campanie electorala dar haideti sa ne facem ca a fost ceva real) ?

Doamna ministru daca doriti stimularea de locuri de munca incepti cu stimularea economiei . Incepeti sa scoateti din taxele si impozitele  mari si ineficiente precum impozitul forfetar si taxa pe stalp . Scoateti acciza aceea suplimentara de 7 centi pe litru,  scoateti taxa de solidaritate din calculul accizei la carburant, scadeti toate taxele  la un nivel cat mai mic. Investiti in doctori si aparatura medicala. Investiti in elevi si studenti incat ei sa poate prinda un loc de munca bun in tara si fara sa se gandeasca sa plece din tara.  Transformati toate datoriile pe care le aveti de primit in actiuni si vindeti aceste actiuni in pachete care sa ajunga la toata lumea. Luati tezaurul romanesc de la rusi si puneti-l la pastrare in Banca nationala. Tot aurul pe care il extrageti de la Rosia Montana si din alte parti duceti-l in rzerva nationala de aur.

Doamna Ministru dupa ce realizati ceea ce am spus eu mai sus convingeti colegii de guvern sa faca proiecte de infrastructura precum : construirea de autostrazi si de drumuri express, modernizarea  cailor ferate la un standard apropiat celui european , contruireaa hidrocentralelor de la Tarnita si pe pe Siret, recuperarea in patrimoniul Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale a tuturor spatiilor recreative din statiunile de la mare si de la munte din propietarea celor care si-au batut joc de ele, investirea intr-un circuit turistic national si exploatarea la maxim a acestuia.

Doamna ministru daca doriti sa faceti un cadru stimulativ pentru creerea de locuri de munca de ce nu il faceti ? De ce nu doriti ca Romania sa fie mai bogata de cat este ?  De ce nu doriti sa fiti sefa unor finante care sa duduie ?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.