Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

FilmeRecomandari generale

Filmul meu preferat – Moi Cesar , 10 ans 1/2 , 1m39

Mai stiti cum vedeti viata cand aveati 10 ani si jumatate ? Mai stiti cum vedeati lumea atunci cand aveati o inaltime de aproximativ 139 de centimetri ?

Cum iubeati cand ambele variante s-au indeplinit simultan ?

Daca nu mai stiti va recomand va vizionati filmul Moi Cesar, 10 ans 1/2, 1m39 un film francez din 2003 regizat de Richard Berry .

„Ma cheama Cesar, am 10 ani si jumatate, am 1.39 m inaltime. Tatal meu n-am inteles nici odata prea bine ce face, vinde chestii pe care nu le cumpara intotdeauna si cumpara chesii pe care nu prea le poate vinde. O aud mereu pe mama: „O s-o sfarsesti rau cu invartelile tale!” Cel mai bun prieten al meu e Morgan, e baiat bun. Singura lui Problema e ca nu-si cunoaste tatal. Si mai e si Sarah delgado, cea mai draguta fata din scoala. Mi-as da viata pentru ea, dar ce poti face la 10 ani si jumatate? O privesti, zambesti, o privesti,te balbai, pentru ca in fata lui Sarah cuvintele dispar. Daca e sa am vreo sansa sa-i plac, cu siguranta n-o sa fie din cauza fizicului meu… dar sa conving o fata de zece ani sa inteleaga asta… nu e simplu.”

In acest mod intelege Cesar ceea ce intelege si acest mod de intelegere dezvolta intriga acestui film si in final reuseste in primul rand sa se descopere , iar in al doilea rand ……. restul e can-can si mai bine va las sa vedeti filmul.

Prima oara cand am vazut acest film a fost pe 8 februarie 2008 ( ce repede au trecut aproape 6 ani ) cand am inchiriat cd-ul cu filmul . Atunci eu si cu parinti mei mi inchiriam cd-uri cu filme si filmul acesta ma atragea mereu si mereu cand mergeam in acel centru. Pana sa il iau stiam doar posterul ce imbrca carcasa cu dvd-ul, adica aceasta :

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Cand am mers acasa si am dat play filmului nu a durat 5 minute si deja m-am indrgostit de film . De atunci am vazut filmul de 22 de ori cap-coada si inca de atatea ori fragmente din el. Atat de mult am indragit filmul si pe actorul principal incat intr-o saptamana l-am vazut de aproximativ 3 ori si apoi iesit acest desen

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Este un film care o buna perioada de timp mi-a schimbat putin viata si modul meu de a fi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.