Gabriel Popa – Șase temeri legate de pandemia de coronavirus

Sursa – Gabriel Popa- cont personal facebook

1. Dacă o să dureze doi, trei sau cinci ani?

Deși s-a vehiculat acest scenariu, e destul de puțin probabil ca pandemia să dureze doi ani sau cinci. Și epidemiile de Mers, și de SARS au durat câteva luni, după care au încetat aproapbe brusc. Nimeni nu înțelege de ce. Eu unul cred că așa se va întâmpla și cu acest COVD-19, iar pandemia se va opri, probabil, în câteva luni.

2. Dacă după asta vine o criză economică mai rea decât cea din 2009? Însoțită de revolte, nemulțumiri, jafuri și așa mai departe?

E un scenariu probabil, însă nu sigur. Nu putem anticipa, deocamdată, amploarea crizei economice. Depinde și de cât vor mai dura măsurile de lockdown, și de cât de afectată va fi, la final, economia. E cert că această epidemie maschează efectele unei crize care deja exista, și unele „decese” economice își găsesc doar un pretext convenabil în COVID-19. La fel de sigur este că va urma o criză economică și că ne va zgudui pe mulți. Pe cei mici, nu pe cei mari.

3. Dacă după pandemie intrăm direct în Orwell? O disctatură cvasi-globală în care toți vom fi supravegheați și pedepsiți?

E de asemenea un scenariu destul de probabil, dar sunt prea multe necunoscute ca să îl dăm drept sigur. E posibil ca lucrurile să se întoarcă măcar într-o oarecare măsură la punctul de dinaintea pandemiei. Sigur este că vom ieși cu mai puține libertăți decât aveam înainte de COVID-19. Și că epidemia va fi folosită (deja este) pentru a accelera multe puncte de pe agenda globalistă.

4. Dacă după pandemie și criza economică vine războiul?

E posibil ca unii să se folosască, cinic, de un război pentru a acoperi efectele crizei economice și sociale. Sau pentru a da poporului un scop și un „dușman din exterior”. Nu este exclus, însă nici nu este sigur că așa se va întâmpla.

5. Dacă după ce am văzut „Contagion” în viața reală, o să vedem și „Independence Day” în viața reală? Dacă după COVID-19 ne invadează ET / extratereștrii?

Nu mai fiți copii. Extratereștrii nu există. Și vă uitați prea mult la toate prostiile de filme de mâna a doua și a treia cu care ăștia ne spală pe creiere și ne insultă inteligența de zeci de ani.

6. Dacă după asta vine, pur și simplu, sfârșitul? THE END?

Dacă acel sfârșit înseamnă că murim toți de COVID-19, asta e o prostie incalificabilă. Rata mortalității virusului, dacă dăm la o parte Italia, e undeva la 1-2 la sută. Unii zic că e de fapt și mai mică.

Dacă sfârșitul e cel eshatologic, creștin, atunci discuția trebuie să fie mult mai serioasă. Este posibil, însă trebuie să fie și îngăduit de Dumnezeu. Și mai sunt câteva lucruri care trebuie să își atingă vârful sau să se împlinească: Apostazia cea Mare, prigoana universală a Bisericii, venirea lui Antihrist. E lumea pregătită, în sens eshatologic, pentru sfârșit? Vă pun o întrebare: câți dintre oamenii pe care îi cunoașteți, chiar din Biserică, sunt dependenți de pornografie? Câți își asumă, cu adevărat, sfințenia ca obiectiv de viață?

Cu excepția lui 1 și 5, fiecare din punctele de mai sus este posibil, dar nu este sigur. Putem să încetinim sau prevenim vreunul din aceste puncte? Dacă ne uităm la istoria Bisericii, o să vedem că putem, sau cel puțin putem să ușurăm consecințele asupra noastră. Iar „leacul” este același în toate marile momente de judecată a lumii: prin pocăința și rugăciunea noastră. Pentru că „De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepţi (și chiar zece), voi cruţa pentru ei toată cetatea şi tot locul acela”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.