Accesul la cateva site-uri de piraterie interzise

Ieri, am citit pe mai multe site-uri de stiri, printre care  Adevarul si Curs de Guvernare  , faptul ca l-a tribunalul Bucuresti  casele de productie  Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries şi Sony Pictures Television au obligat principalii furnizori de internet din Romania Sa blocheze scateva site-uri de filme online si The Pirate Bay din cauza pirateriei online.

Pentru cei interesati dosarul este 28072/3/2017. Decizia a fost data pe 5 noiembrie si  este :

Ora estimata: 08:30
Complet: C- proprietate intelectuală fond 3
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea modificată. Constată că website-urile accesibile în prezent la următoarele locaţii online: – filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu, încalcă drepturile de autor deţinute de reclamanţi; Dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus. În temeiul art. 406 c.pr.civ, ia act de renunţarea la judecarea cererilor reconvenţionale formulate de pârâţii reclamanţi TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A., UPC ROMANIA S.R.L., NEXTGEN COMMUNICATION S.R.L. Cu apel in 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel Bucureşti. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 05.11.2018.
Document: Hotarâre    05.11.2018

Bun. Se blocheza cateva site-uri, care pot fi accesate prin servicii VPN, dar ar mai exista de fapt mult mai multe site-uri de acest gen. Ce s-a rezolvat prin aceasta decizie? Practic se incurajeaza si mai mult piraterie online. Se inchide un site si se deschid alte 5.

Eu, cel putin, nu cred ca aceasta optiune este o solutie. Stiu ca exista site-uri legale de vazut filme, precum Netflixz, Amazon, Hulu sau HBO Go, insa intotdeauna vor exista zeci de site-uri si servicii care vor oferi grauit spre vizionare filmele.

Cred ca pot exista cel putin 2 optiuni:

  • casele de productie sa se intalneasca cu site-urile de piraterie si sa gaseasca o solutie legala in care ambele tabere au de castigat, astfel daca vrei sa vezi sau sa downloadezi sa platezi de fiecare data o suma modica.
  • casele de productie sa se uneasca si sa creeze o platforma unica pe care sa isi puna filmele si sa poti sa ai acces doar pe baza cont si de abonament, abonament care sa poata fi platit de orice om.

Oricum orice solutie s-ar gasi, tot o sa fie o metoda de a fenta putin legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.