Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Opinii si comentarii

Boicotul unui vot e o prostie

De când s-a anunțat că referendumul pentru familie se va realiza s-a împărțit lumea în 3 tabere: cei care vor vota cu da, cei care vor vota cu nu și cei care vor boicota referendumul, asta pe lângă cei care oricum nu se duceau la vot.

Însă azi voi vorbi despre cei care, zic ei, vor să boioteze referendumul. Pentru mine a boicota referendumul este o prostie. De ce? Dacă tu o o opinie și ți se cere să votezi cu aceea opinie de ce nu o faci? Că Referendumul e pentru familia tradițională ? Că ți se pare că nu rezolvă nimic ? Că este a lui Dragnea? Că este al Bisericii ?  Că are un cost mare?

Hai să îți spun care e chestia. Referendumul nu este a lui Dragnea și nu este al Bisericii. Este a cel puțin 3 milioane de români, care că în cazul Fără Penali, au semnat o inițiativă cetățenească pentru că în Constituție să scrie ce există în Codul civil, cod care poate fi schimbat fără să te întrebe nimeni de el. Dacă BOR și celalalte culte recunoscute, fix de constituție, au încurajat inițiativă este un detaliu nesemnificat. Un detaliu puțin mai semnificativ este că, deși semnăturile erau de vreo 3 ani la parlament, tocmai anul acesta, fix Dragnea și acoliții lui au luat act de cunostiinta și au votat această inițiativă în Senat. Dacă a realizat acest lucru pentru atragere de capital e treabă lui

Faptul că Referendumul pentru familie nu rezolvă violențele conjugale nu înseamnă că nu trebuie să votezi. Violențele conjugale oricum nu se vor rezolvă numai prin alegeri, ele se rezolvă cu educație, bani și timp.

Costă bani? Orice alegere, fie ea pentru primărie, parlamentare, consilii județene sau europarlamentare costă, că așa e democrație, democatie care la noi în România în 1989 unii au murit pentru ea.  Că se puțeau face spitale? Întrebați Miniterul Sănătății ce face cu un buget anual de aproximativ 1,5 miliarde de euro, în afară de a îi sifona .

Să îl boicotezi pentru ce ? Vezi în 2016, la alegeri au ieșit aproape 50% din populație la vot și azi se vaită o țara întreagă că avem proști și hoți în parlament și guvern. În cucurest au ieșit în jur de 35% din populație și a ieșit Gabriela Firea primar, ceea ce mulți o contesta. Daaca ați fi ieșit la vot poate ieșea ceva mai bine.

Adevăratul boicotal unui vot este să te duci și să îți anulezi votul. A nu te duce la vot ( nu numai în cazul acestui referendum) înseamnă că nu te interesează te viitorul tău, al copiilor, al familiei tale și a drumului pe care îl urmează această țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.