Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Opinii si comentarii

De ce sa scrii articole pe Wikipedia

Cine nu stie de Wikipedia inseamna ca nu are net ori este prea mic sa stie de existenta ei.

Pentru cine nu stie wikipedia este o enciclopedie online lansata in 2001 si pe care exista peste 9 milioane de articole in aproximativ 200 de limbi.

De ce sa scrii articole pe wikipedia?

Traim intr-o epoca in care a fi informat inseamna sa fi liber si cine are in mana informatia are si puterea.

1.Practic Wikipedia are puterea ca pe serverele ei sa exista informatii cat mai multe si cat mai diverse.  in varianta in limba romana exista in momentul de fata peste 370000 de articole scrise , fata de  peste 5 milioane in engleza.

2. Cunoasterea inseamna informatie, iar informaatia inseamna cunoastere si societatea de azi poate evolua numai daca se pun la comun informatiile

3. Daca scrii sau ajuti la creerea unor articole pe wikipedia ( cea mai mare enciclopedie online, posibil si singura) ajuti ca unele persoane sa acumuleze informatii noi. Cati dintre noi nu am facut referate,teme si lucrari  la scoala si/sau facultate in care wikipedia aparea in sursele bibliografice

4. Wikipedia este practico enciclopedie de informatii generale ,despre specii biologice, dictionare manuale si ghiduri, informatii turistice, biblioteca si o sursa de citate si proverbe.

Eu am  la activ 854 de  editari, din care peste jumatate sunt facute la articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.