Gwanghae, The Man Who Became King sau Masquerade este un film sud coreean pe care putem spune ca este varianta coreeana a cartii Print si Cersetor.

 

„Masquerade” este un fel de „Prinț și cerșetor“, povestea în cazul un om de rând, din cea mai de jos clasă socială, ia locul Regelui Gwanghaegun și realizează tot ceea ce implică această poziție.

În acelaşi timp, este şi povestea a 15 zile pierdute din istoria Joseonului.

 

La începutul secolului al 17-lea, Regele Gwanghae al Joseonului începe să fie amenințat de supuşii neloiali, care se opun puternic la politica de guvernare a monarhului.
Regele, care se îndoia de supraviețuirea sa ca urmare a amenințărilor şi a mai multor încercări de asasinat, are nevoie de o sosie pentru a face planuri de urgență. Curteanul său loial Heo Kyun îl găseşte pe Ha-sun, un clovn din clasa de jos a societăţii, care arată exact ca Regele.

Într-o zi, Regele este otrăvit cu maci și se mută în secret la un templu pentru a se trata. Îngrijorat de un eventual haos social cauzat de lipsa Regelui din palat, Heo decide să-l pună temporar pe Ha-sun pe tron, până când adevăratul Rege se vindecă.
Dar, apoi, o dată ce este adusă dublura, Regele intră într-o comă timp de opt ani, și deodată omul îi seamănă trebuie să se implice și să fie Rege în absența acestuia.

În timp ce Ha-sun este învățat de către Heo cum să se comporte ca un Rege, el nu numai că tratează cu amabilitate pe toată lumea din Palat -spre deosebire de Gwanghae, un rege rece şi dur – dar, de asemenea, susţine cu curaj propria politică

Cu toate acestea, după ce curtenii neloiali îşi dau seama că Ha-sun este deghizat în Regele Gwanghae, în Palat izbucneşte o revoltă.

Subtilitatea filmului constă în implicarea regizorului, că “bunătatea” și “bunăvoinţa” nu reprezintă tot ceea ce face un rege bun. Deși în povestea lui Ha-sun poate părea că regizorul livrează mesajul unui om fericit după ce a trecut prin evenimente dificile, filmul îl prezintă, de asemenea, pe Ha-sun dând faţă cu realitatea cu care se confruntă limitarea sa.

Cu toate acestea, Choo nu indică de ce elemente specifice este nevoie pentru a deveni un adevărat lider. Pe fondul excesiv de propuneri de programe gratuite de bunăstare din Coreea, mesajul îi face pe oameni să regândească despre ceea ce este o politică adevărată a bunăvoinţei.

PERSONAJELE PRINCIPALE

Lee Byung Hun – Regele Gwanghee / Clovnul Ha SunDeşi la prima vedere pare că Lee Byung Hun joacă un rol dublu, în realitate el interpretează trei roluri: pe cel al adevăratului Rege, pe cel al clovnului Ha Sun şi pe cel al falsului Rege.Han Hyo-joo – Regina
Han Hyo-joo joacă rolul Reginei lui, cea care s-a luptat să fie împreună, odată ce soţul ei a început să-și piardă rațiunea. Dar dintr-odată, Regele pare diferit, și ea începe să râdă din nou. Ce întorsătură apare când ea, care nu l-a iubit pe adevăratul Rege, se îndrăgosteşte de dublura lui!


Ryu Seung Ryong – Heo Kyun
Ryu Seung-Ryong îl interpretează pe Heo Kyun, un celebru politician şi cărturar, scriitorul Cronicilor lui Hong Gil Dong, și cunoscut în istorie ca fiind un gânditor liberal, progresiv pentru timpul său. El a fost judecat pentru trădare și executat în timpul domniei Regelui Gwanghae.


Shim Eun Kyung – servitoarea Sa Wol
Sim Eun-kyeong preia rolul lui Sa-wol, o servitoare de la Palat care a fost separată de familia ei când era mică și vândută la Palat. Sa-wol are grijă de Ha-Sun, care îi luase locul Regelui, și păstrează secretul. Ea este, de asemenea, unul dintre personajele importante care îl ajută să se facă auzit ca Rege.

Un comentariu la „Gwanghae, The Man Who Became King”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.