Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Opinii si comentariiPolitica

De ce monarhist ?

Printre multe alt lucruri i care eu cred este monarhia . De ce am ales monarhia ? Pentru mai multe lucruri, cum ar fi :

  • Monarhia se pare a fi unul din lucrurile din natura umana . Omul de cand s-a nascut a avut sub o forma sau alta monarhie , pana in timpurile moderne. Capetenii de trib, regi, batranii satului, cneji, domni, imparati , duci , printi si printese .
  • Monarhia si Romania sau imbinat de secole . Romania si republica se imba numai din 1948, deci numai 66 de ani
  • Monarhia aduce mai multa stabilitate. De ce ? Acum in constitutia romaneasca se stipuleaza ca presedintele sa fie pur apolitic si sa fie un garant al stabilitatii politice . Din pacate un presedinte se pregateste intens numai facand parte din clasa politica sau avand in spate sprijinul unui partid sau a unei coalitii politice . Pe cand regele are parte de o viata stricta in care nu are parte de viata politica .
  • Presedintele este ales pentru 4-5 ani de zile . Deci instabilitate politica la fiecare mandat prezidential. Regele este rege pana moare . Regele nu este ales. Regele devine rege. Regeke este nascut sa fie rege
  • Presedintele pentru a obtine al doilea mandat are nevoie de sprijinul oamenilor care se strang in jurul lui si in cazul cel mai nefast, daca acesti oameni sunt lacomi , eu pot compara acel mandat cu perioada de domnie al unui domn fanariot ce dadea mita pentru a isi ocupa locul . Si da , recunosc si in jurul regelui se pot strange oameni neaveniti care isi pot face jocul , dar regele nu este asa dependent de acea camarila decat presedintele .
  • Regele este nascut sa joace dupa regului . Presedintele este ales sa se joace cu regulile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.