Putina istorie coreeana (1) – despre regele Jeonjo de Joseon si concubina Ui-bin

Concubina Ui-bin

 

Cum este portretizata in Furtuna la palat

Ea este fiica unui artist palat calificat, și astfel ea are o slabiciune pentru artă. Orfan la o vârstă fragedă, și cu un frate copil pentru a avea grijă de, ea a fost luată de către o rudă care a ajutat-o să devină o servitoare palat, astfel încât ea, de asemenea, ar putea câștiga o poziție în palat. Când ea a fost de 11, a intrat în palat, și rudă a trimis-o fratele ei copil, Seong Song Wook, la familia unui medic local, care a fost un fel de ajuns să-l adopte. Pe prima ei noapte în palatul Song Yeon sa întâlnit San, care a fost încercarea de a obține la piept de orez. Dae Su, care încerca să scape de palat, în timp ce ea a fost obținerea de hrană pentru slujnicele palatului vechi. Din păcate, ea și Dae Su s-au prins și dat afară din palat. Supărat pe ei, în raport a ajutat-o ​​a intra în palat a refuzat să o ia în, așa unchiul Dae Su lui, eunuc senior Park Dal Ho, a luat-o în și a ridicat-o cu Dae Su. Cu toate acestea, dușmanii prințul le forțat să fugă din capitală. Ei au fugit promițând că se vor întoarce la palat pentru a păstra prietenia lor. Acest lucru se face, și Song Yeon intră în Biroul de Pictura, care păstrează înregistrări ale evenimentelor prin pictura ei, ca o Damo (pictură femeie asistent). Promisiunea de a reveni la palat nu este îndeplinită până când pictează Song Yeon un Kirin pentru un ambasador de la Qing China. Curios pentru a afla mai multe despre ei, San întreabă despre ei de la Biroul și dat seama că era Song Yeon. El vizitează repede acasă, unde își găsește Dae Su și unchiul său. De atunci, cele trei sta împreună. Song Yeon este portretizat în serie ca o femeie tânără frumoasă, un fel, și inteligent. Ea reușește să se ridice la o Damo umil pentru un artist Biroului adevărat. Caracterul ei bun si frumusete face San se încadrează în dragoste cu ea; ea devine concubina lui după ce el devine rege. Din păcate, puțini oameni o accepta din cauza statutului ei scăzut (Damo au fost considerate mai mici decât sclavi) și de faptul ea a fost orfan. Nu a fost până când ea a dat naștere unui băiat care ea este acceptat și recunoscut oficial ca concubina regelui. Din păcate, primul ei fiu a murit de boala si a provocat-o să sufere durere severa. Consequentially, atunci când ea a cerut ia medicamente pentru cancer de ficat ei, ea a refuzat deoarece ar ucide de-al doilea copil. Song Yeon moare de cancer la ficat în timp ce insarcinata cu al doilea copil aproape de sfârșitul seriei, dar se întoarce la San într-un vis pentru ultima dată chiar înainte de moartea sa.

Cine a fost ea in relitate

Viitorul Royal Noble consort Ui sa născut pe 08 iulie 1753. Ea a fost fiica lui Seong Yunu și Lady Im. La o vârstă fragedă, Lady Seong a intrat în palatul regal să fie instruiți ca o servitoare palat. Ea apoi a devenit o Sangui (상의 sau 尙 仪), o servitoare personal ale Lady Yun Hwabin, care a fost o concubina regelui Jeongjo.

În 1781, regele Jeongjo a făcut Seong concubina sa, cu rang de Sanggung (상궁). [1] În septembrie 1782, Lady Seong a fost ridicat la rangul ale așatineri” (소용, 昭容), o concubină din locul 2, după ce a dat naștere unui fiu, Prince Yi Hyang (리 양). În noiembrie 1782, Prince Hyang a fost acordat numele de Prince Succesorul Munhyo și Lady Seong a fost ridicat la rangul ale Bin(, ), cu prefixul Ui” înseamnă „adecvat / montaj„. La data de 20 martie 1784, Lady Seong a dat naștere la o printesa anonim, care a murit la scurt timp după naștere.

La data de 02 iulie 1784, Prince Succesorul Munhyo a fost investit ca Prințul moștenitor din Joseon. La data de 11 mai 1786, Prințul moștenitor Munhyo a murit la vârsta ale 4 ani. Patru luni de la moartea fiului ei, Lady Seong murit în timpul lunii a zecea ale de-a treia sarcină. [2] fătul a murit cu ea.

Lady Seong a fost îngropat împreună cu fiul ei, Prințul moștenitor Munhyo, în Hyochangwon în Seosamneung. Mormantul ei a fost inițial situat in YongSan (HyoChang Park 孝昌 公园), Seul, dar a fost mutat în timpul perioadei de forța Anexarea japoneză în 1944 de către Guvernul Japoniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *