Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Almanah

Salveaza o viata cu o picatura de sange

Despre donarea de sange am mai scris in articolul Drepturile si avantajele donatorilor de sange , drepturi ce sunt aprobate prin HOTARARE nr. 1364 din 4 octombrie 2006,hotarare despre care am scris in articolul Aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sange .

De ce sa donezi ?

Pentru ca salvezi vieti . Din sangele pe care il donezi poate ajunge la cineva care face chimioterapie, pentu hemofilici, pentru a fi utilizat in timpul operatiilor in cazul operatiilor pe cord deschis , etc.

Cat la ca ca timp se doneaza?
La o donare se doneaza intre 400 si 45o de ml sange . Nu te speria , aceasta cantitate corpul tau o in exces asa ca poti sta putin linistit . daca o ai in exces nu inseamna neaparat ca nu poti sa te simti rau. Fiecare organism este diverit si fiind diverite organismele au propriile reactii .
Donarea se face odata la minim 70 de zile. Daca ai intre 18 si 65 de ani poti dona .

Ce alte avantaje mai am
Primeste 7 bonuri de masa, adeverinta pentru scutire 50% transport public , o zi ibera la munca, te simti mai bine dupa donare , riscul de a face infart miocardic scade, sangele se va subtia si tot donand mai des starea da de sanatate va fi mai buna . Si salveti si niste vieti .

Unde poti dona ?

Pentru a afla unde donezi citeste aici lista cu adresele centrelor de transfuzie din tara

Doneaza sange!! Poti salva o viata chiar daca nu esti medic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.