Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Opinii si comentarii

A crede si a nu cerceta

In mentalitatea umana s-a incetatenit termenul de a crede si a nu cerceta , motivandu-se ca este vestul care Biserica ne indoctrineasca si doreste sa ne manipuleze.
Se pare ca versetul aceste nu exista in nici Biblie a niciunei confesiuni crestine. Contextul de care, cred, ca s-a legat aceasta confuzie este celebrul pasaj biblic in care sepovesteste predica de pe munte a Mantuitorului Iisus . Insa in nici una din cele 2 evanghelii in care se relateaza acest lucru nu apare acest lucru . Si entru a fi concis uitati pasajele respective :
Matei 7 , 7-8 „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide”.
Luca 11,9-11 „Şi Eu zic vouă: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.Că oricine cere ia; şi cel ce caută găseşte, şi celui ce bate i se va deschide.”

Deci Biblia ne spune sa cautam si sa cerem ca doar asa vom afla si vom gasiceea ce cautam . Acum lasand deoparte diverse teorii nu cred ca a fost modificat acest text vreodata pentru a ne manipula . Pana la urma de ce ne-ar ascunde Biserica acest lucru, cel putin acum ?

De ce sa cred si sa n cercetez . Eu poae cred in existenta lui Dumnezeu. Poate am si motivele mele sa cred. Am si cercetat putin asupra acestui lucru. Mie mi se pare totusi formidabil ca avemun Univers asa de mare care functioneaza dupa niste reguli asa de precize si imi este greu sa realizez ca el s-a format din nimic si fara interventia nimanui . Inca imi este greu ca Pamantul este pozitionat in sistemul nostru solar la distanta optima fata de Soare pentru a sustine viata si tot continuand asa pana si sistemul solar se afla intr-o zona favabila a unei galaxii ce exista intr-un loc al universului care poate sa apara viata . Si pamantul este una din miliardele de planete din Galaxie si din Univers si momentan este singura pe care se gaseste viata inteligenta , si forme de viata primitive in stare activa .

De ce sa nu cred cand toate cercetarile duc spre posibilitatea unui creator.

voi ce parere aveti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.