File de jurnal (1)

20 ianuarie 2030

Azi e ziua mea . Implinesc 39 de ani . Am primit inca de la ora 24 notificare de ziua mea de la telefon cu zone pe care le-as putea vizita . Am primit deja cateva email-rui cu oferte de torturi de la la cofetaria la care sunt client fidel si de la restaurantul meu preferat cu o oferta speciala pentru cina cu o reducere substantiala .
Ma trezesc si aflu ca e duminica si imi sarbatoresc ziua din nou duminica . A nu stiu cata oara .

21 ianuarie

Azi primesc oferta de la operatorul meu de servicii . Optiunea mea de internet, televizor si telefon mobil a fost prelungita cu inca 2 ani de zile . Primesc de ziua mea 50 gb trafic de net . Cei drept consum mult . Lucrez la o multinationala ce are sediul in Seul . Biroul meu este in Ramnicu valcea, in apartamentul meu luat intr-o cladire la noile standarde . Trimet zilnic in jur de 100 de mailuri numai pentru job . Am un blog pe care scriu de aproape 20 de ani . Am inceput sa scriu cateva articole pe zi . Comentarii multe la care trebuie sa raspund . Cumpar si vand multe produse pe internet . Intre toate cele Ascult muzica la postul meu preferat de radio tot pe net . Ma uit la stiri si citesc diverse ziare tot pe net . Stabilesc iesirile mele in oras tot pe net . Vad filme tot online . Am abonament la cel mai bun canal de transmisie de filme , seriale si emisiuni de inceputul Tv-ului .
Printre altele joc la bursa . La bursa electronica am acces la toate bursele din lume . Momentan am actiuni pe bursele din Bucuresti , Paris , Londra , Beijing , Tokio , Seul si New York . Bursele fata in fata sunt demodate . Acum totul se face on-line . Vrei sa semnezi un contract ? Ai nevoie de un avocat ? Totul este acum la un click distanta .

22 ianuarie

Trebuie sa intru in sala de tribunal . Intr-o sala virtuala de tribunal desigur . Acum si justitia din romania s-a modernizat foarte mult . De 3 ani de zile toti Judecatorii si procurorii au fost stransi intr-o locatie secreta si tin acum sedintele de proces prin videoconferinta . Este mult mai simplu si mai ieftin pentru toata lumea . Totul este arhivat pe serverel . Pana si stenogramele .

23 ianuarie

Parlamentul Romaniei a promulgat o noua lege si constitutie . In curand vom avea o noua administratie a tarii . Regele tarii va avea drepturi sporite . El va promulga toate legile . Va guverna tara cu ajutorul unui Sfat al tarii , format din 30 de oameni : printul mostenitor, 15 ministri, 8 guvernatori al regiunilor, pe patriarhul BOR , pe cei 2 arhiepiscopi catolici , pe sefii cultelor evreiesti si musulmane. Parlamentul central nu va exista . Puterea lui centrala va fi luata de Sfatul tarii . Judetele si regiunile vor fi conduse de consiliile lor locale . Toate lucrurile si toate legile se vor da 99,5 % on-line, la fel ca in ultimii 5 ani . Ai vreo nelamurire si o nemultumire? Acum daca ai o legatura stabila de net poti intra sa iti spui nemultumirile direct regelui .

30 ianuarie

Azi ultima reduta a televiziunilor din Romania si anume T.V.R. emite in totalitate on-line . Din fericire sau din nefericire toate stirile sunt transmise on-line . Azi ultima cetate a informatiilor de tip 2.0 a fost upgrdata la 3.0 . TVR-ul a fost ultima cetate care inca mai emitea ca acum 20 de ani . Tehnologia a avansat . Niveul de trai a romanilor la fel si el .
Acum si consulatiile se fac pe internet .In fiecare cartier exista o miniclinica dotata cu toate aparatele de consult . Intri intr-o camera unde in 2 minute maxim afli cu o exactitate de 99,9% tot ce se intampla in corpul tau , chiar totul si asta insemnand tensiune, temperatura, analizele la sange rmn , radiografii, tot ce inseamna analize .

Tot ce stiam eu acum 20 de azi dispare . Acum Traim online , gandim online , vorbim online , avem prieteni online , citim online , vedem filme online , toata viata o traim online . Si asta de acum 20 de ani . Oare cineva se va trezi la realitate ? Oare se va trezi cineva din online? Oare fratilor va ganditi ca totul se face de oameni ? Nu vedeti oare ca notebook-ul , tableta , televizorul , cardul , wikipedia sunt facute de oameni ? Nu vedeti ca totul este facut de om pentru om ?

Si acum sa ne intoarcem in 2013 , iunie . Tot ce am prezentat mai sus e o fictiune mai mult sau mai putin reusita. Insa tot ceea ce conteaza este ce ceea ce am prezentat mai sus incepe inca de pe acum . To ceea ce facem tindem sa facem online . Viata noastra numai este a noastra , adica nu mai este una reala . Avem o viata virtuala din ce in ce mai mult decat o viata reala . Cat mai mergem la un cinematograf ? Cati mai merg la un suc cu prieteni ? Cat mai facem fara sa dam un semnal pe net ? Oare de ce ne mai miram ca CIA, FBI, SRI si alte servici secrete din lumea asta stiu tot ceea ce facem pentru ca tot ceea ce facem le punem pe net .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.