Alex Manoiu

Incercarile blogosferice ale lui Alex Manoiu

Almanah

Intamplare sau creator

Stand pe facebook pierdandu-mi timpul dau peste un o stara urmatoare :

Aceasta stire a mai pus o picatura de apa in pahatul meu de creationist convins . Nu sunt (inca) un crationist biblic fanatic , dar cred ca totusi cred ca exista totusi un crator si faptele descrise in Geneza sunt adevarata. sa nu ma luati acum la 2 paseste cu diverse teorii despre religie , Dumnezeu si stiinta pentru ca sunt constient ca Biblia ste scrisa in multe parti din povesti alegorice si are multe informatii ce se pot bate cap la cap in functie de interpretarea facuta .
Eu sunt un creationist convins , inca nu fanatic pentru ca mi se pare prea imposibil ca un univers asa de imens precum al nostru sa fie creat aproape din nimic si din haos sa iasa perfectiune si sa se creeze de la sine legi ale fizicii care sa dureze o perioada asa de lunga de timp. Intamplare sau nu din haosul crat planeta noastra se pare ca momentan e singura cu viata inteligenta si est pozitionata intr-o zona optima in sistmul solar , sistem solar aflat si el intr-o zona optima fata de centru galaxiei noastre , car pe deasupra aflata si ea in zona ei optima in univers . Nu cred ca din haos sa se lege de la sine atat de mult lucruri ca pe una din miliardele de planete din univers si particular din galaxia noastra sa fie doar una populata cu viata inteligenta . Asta din conditiile in car stiu ca si in experimementle de inteligenta artificiala se fac cu mai multe etape pana se ajunge la rezultatul dorit.
Deci cuvantul in AI este experimentul se opreste atunci cand se ajunge la rezultatul dorit . Oarecum ceea ce este acum est un rezultat dorit . Nu prea se vad schimbari majore nici pe planeta si nici un univers nu se schimba brusc ceva, poate ca viteza lumini se propaga putin mai repede decat stiam noi . Oare ce a oprit experimentul asta ? Sau limita experimentului este odata cu atingerea unei limite fixe a universului ?

Oare nu exista un creator si totul este pana la urma o mica masina ce trebuie sa functioneze dupa an umite reguli stabilite de el si care sa functioneze atat timp cat vrea el ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.